Met GPS mountainbiken over de Veluwe

Na een korte introductie ga je met de GPS op pad door het Nationaal Park Veluwezoom. Met de Garmin Etrex 30 op het stuur gemonteerd kun je onbekommerd fietsen in de bossen en over de uitgestrekte heidevelden, zonder dat je de weg kwijt raakt. Je hoeft niet meer te stoppen om op het kaartje te kijken, of bang te zijn dat je een pijltje mist. Je kunt de GPS met MTB route huren met verhuurmountainbike of met je eigen mountainbike.

Routes

1 ) GPS Mountainbike-tocht “Nationaal Park Veluwezoom” lang (52km)
Eén van de meest uitdagende en afwisselende mountainbike-routes van Nederland. Langs de dorpjes Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Eerbeek en Loenen voert deze route door de heidevelden en uitgestrekte bossen. Met her en der restanten van het stuifzand een bijzonder diverse route. Van stukken singletrack over wandelpaden tot snellere stukken over lange beukenlanen. De ene keer stijl omhoog, de andere keer geleidelijk omlaag.

2 ) GPS Mountainbike-tocht “Nationaal Park Veluwezoom” middel (35km)
Direct na vertrek wachten er voor Nederlandse begrippen een paar verrassende klimmetjes en afdalingen. Het brengt je richting het Rozendaalse Veld, met mooie vergezichten over de heide. Halverwege kun je eventueel bij pannenkoekenrestaurant de Carolinahoeve de energievoorraad aanvullen. Het einde van de route staat garant voor uitdagende klimmen en mooie afdalingen.

3 ) GPS Mountainbike-tocht “Nationaal Park Veluwezoom” kort (17km)
Je start met een paar pittige klimmetjes en mooie afdalingen. Langs de heidevelden weet je uiteindelijk het hoogste punt van de Veluwe te bereiken. Na een stukje asfalt kom je terecht bij het uitzichtpunt en Paviljoen de Posbank. Dé mogelijk om even uit te puffen en de energievoorraad aan te vullen. Dit is ook nodig, want het einde van de route brengt je over de zware klimmetjes.

Prijs € 10,00 per GPS + huur mountainbike. Huur GPS + eigen mountainbike = € 25,-.
Tijdsduur --

Meer mogelijkheden

Delen: Facebooktwitterlinkedinmail