Op zoek naar een sportief uitje en actieve middag voor uw collega’s, vrienden of familie? Kies voor een mountainbike clinic op de Veluwe! Onze mountainbike-instructeurs nemen je graag mee.

Veiligheid

Een belangrijk onderdeel van mountainbiken is de controle over de fiets. Dit is veiliger en geeft  meer plezier!  Onze clinic wordt aangepast op het niveau van de groep en is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren mountainbiker. Je kunt bij ons ook de clinic volgen als je beschikt over een eigen mountainbike.

De clinic

We beginnen met een korte introductie over de techniek van het mountainbiken. Afhankelijk van het niveau worden deze basistechnieken geoefend alvorens ze verder in de praktijk worden gebracht op de uitdagende mountainbikeroute in het Nationaal Park Veluwezoom. Er is aandacht voor de diverse facetten van het mountainbiken, zoals remmen, schakelen, maken van bochten, afdalen, klimmen, balans en obstakels. Naast het oefenen van de technieken gaan we natuurlijk ook het mountainbike pad op. Onze instructeur geeft zo her en der aanwijzingen en tips.

Diverse soorten

Naast onze 29′-inch mountainbikes beschikken we ook over enkele Fatbikes (mountainbike met brede banden). Wissel gedurende de tocht van type mountainbikes, zodat iedereen de kans heeft om de sensatie van de Fatbike te ervaren.

Route

De route die we rijden is ca. 1,5 uur. Daarna kunnen – in overleg – de deelnemers nog op eigen gelegenheid het pad verkennen. De bij ons gehuurde mountainbikes zijn de hele dag voor jullie gereserveerd.

Prijs € 160,- per instructeur (max. 10 personen) plus huur mountainbike € 21,- p.p.
Aantal personen Vanaf 5 personen mogelijk.
Startlocatie VeluweActief Eerbeek
Tijdsduur 2 uur - of langer tegen meerprijs van € 50,- per uur.
Inclusief gebruik helm, MTB vignet
Exclusief reiskosten en meerprijs voor elektrische mountainbike á € 30,-

Meer mogelijkheden

  • Liever mountainbiken in het Rijk van Nijmegen? Bekijk de mogelijkheden op NijmegenActief.nl
Delen: Facebooktwitterlinkedinmail