Over ons

Wie zijn wij?

Veluwe Actief Eerbeek is in 2018 gestart om de toerist, naast het geven van informatie, te voorzien van het beste materiaal om de omgeving te verkennen. Het is een samenwerking tussen familiebedrijven Boekhandel Hendriks en Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f.
Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f.  is al ruim 30 jaar actief als organisatiebureau en heeft de verhuurlocaties Veluwe Actief Rheden, Nijmegen Actief en Veluwe Actief Arnhem.

Naast de verhuur vanuit de boekhandel is in 2019 het Veluwetransferium Eerbeek  geopend.  Een bezoekerscentrum en informatiepunt in het stationsgebouw van de Veluwsche Stoomtrein. Op de wanden van het informatiecentrum vind je ‘Eerbeek en Loenen door de eeuwen heen.’ Een tijdlijn door de geschiedenis vanaf het jaar 838. In de schappen vele brochures met routes om te wandelen, fietsen, mountainbiken of op de E-scooter te rijden en natuurlijk persoonlijke uitleg.

Over ons

Welkom op de Veluwe – Eerbeek

Eerbeek maakt als dorp deel uit van de gemeente Brummen en heeft haar oorsprong te danken aan het ontstaat van wasserijen en het maken van papier. Vanwege het reliëf op de Veluwe bood waterkracht als energiebron als productie van allerlei industrieën. Zowel de natuurlijke beken als de door de mens gegraven sprengen van de Veluwe werden gebruikt om de fabrieken in Eerbeek draaiende te houden. Dit gebeurde op veel plekken aan de langs van de Veluwe, maar in dit gebied zijn er nog veel sporen van te zien, zoals het Apeldooorns kanaal, de spoorlijn en de Middelste Molen waar als 1622 papier wordt gemaakt en nog altijd open is voor bezoek.

Veelzijdig team

Onze medewerkers in Eerbeek werken niet alleen voor het organisatiebureau Veluwe Actief  Eerbeek, maar verlenen ook hun diensten aan de VVV Eerbeek/Brummen. Dit zorgt ervoor dat onze gasten goed worden geïnformeerd over alle recreatieve mogelijkheden. Maar ook de groepen die te gast zijn bij één van de tochten of activiteiten ervaren de meerwaarde van alle kennis die onze medewerkers hebben op gebied van natuur en omgeving.

Over ons
Over ons

Samenwerkingspartners

We werken samen met allerlei bedrijven en instanties via de Stichting Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom. Kijk op de website van de Veluwezoom en Visitbrummeneerbeek voor informatie over de omgeving, toeristische locaties en evenementen. Daarnaast hebben wij een goed contact met tal van locaties aan de rand van het prachtige natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom tussen Apeldoorn en Dieren. Kijk op Visitveluwe voor nog meer mogelijkheden.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn gekwalificeerd als erkend leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). We bieden stageplaatsen aan studenten Sport & Outdoor, Eventmanagement en Toerisme en recreatie van ROC A12, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool Deventer. Hiernaast verzorgen wij praktijklessen voor de vakken Sport & Outdoor en Recreatie voor het ROC A12 in Arnhem.

Over ons
Over ons

Visie

Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk. Want of je nu komt met je collega’s, vrienden of familie: in no-time gaan jullie samen aan de slag. Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben! Als Veluwe Actief willen wij zorgen voor een optimale beleving van het Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Als bewoners en gebruikers van het gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het in stand houden van de natuurwaarden. Vanuit deze visie wordt geprobeerd een win- win situatie te creëren voor alle belanghebbende partijen (natuur, recreant en ondernemers) in het gebied. Onze service gaat heel ver, we denken vooruit mee, maar zijn ook tijdens de activiteiten zo flexibel dat we waar mogelijk, service op maat bieden. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Een deel van onze inkomsten schenken wij aan de terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van hun unieke en prachtige natuur- & cultuurgebieden (onder meer Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer, Landgoed Middachten, Stichting Behoud Brandtoren en Stichting Twickel). Wij zijn gecertificeerd voor het natuurzorgsysteem Support for Nature.

Over ons
Over ons

Veiligheid

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Onze instructeurs zijn vakkundig opgeleid met specialisatie in bijvoorbeeld mountainbiken en RSLA. We zijn BHV gediplomeerd en beschikken voor de schietactiviteiten over een wapenvergunning. Onze materialen worden zorgvuldig onderhouden. De fietsen, mountainbikes, tandems, ebikes, steppen en VeluweScooters worden onderhouden door een erkend fietsenmaker. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Verzekering

Wij bieden onze activiteiten vrijblijvend aan. De deelnemers hoeven zich niet verplicht te voelen mee te doen aan een opdracht. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering. Als bedrijf zijn wij verzekerd bij Nationale Nederlanden. Op verzoek kunnen wij ons polisnummer geven en/of in contact brengen met onze verzekeringsagent.

Over ons
Over ons

Waar vind je ons?

Veluwe Actief Eerbeek is gevestigd bij Boekhandel Hendriks, Stuijvenberchstraat 36 in Eerbeek (centrum).  Eerbeek heeft een gunstige ligging ten opzichte van het Nationaal Park Veluwezoom, Loenermark en de IJsselvallei. Op fietsafstand is het mogelijk om meerdere toeristische hotspots, dorpjes en steden te bezoeken.

Het hoofdkantoor – Veluwe Actief – is gevestigd in het Veluwetransferium in Rheden tezamen met het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, diverse horecagelegenheden en de VVV Rheden voor toeristische informatie over het Nationaal Park Veluwezoom en omgeving.

Openingstijden

Onze verhuur is geopend van maandag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur. Zondag alleen op afspraak.

Reserveringen op de dag zelf kan alleen telefonisch BEL 0313 651282

Over ons